П’ЯТІ КЛАСИ НУШ: НОВІ ГОРИЗОНТИ.

 


ПЯТІ КЛАСИ НУШ:НОВІ ГОРИЗОНТИ.

 


Наче не так давно,  з 1 вересня 2018 року  стартувала повномасштабна реформа загальної середньої освіти, учні всіх перших класів України,   у тому числі  60 учнів 1-х класів Краматорської української гімназії, почали  навчатись за новим  Державним стандартом  початкової освіти. Ми ж  були учасниками пілотного проєкту, а тому для нас реформа почалася раніше, з 1.09.2017 р. За роки впровадження як досягнень, так і проблем було чимало. Зроблено відповідні висновки, переглянуто підходи до системи оцінювання й викладання та створення нового сучасного освітнього простору.

 Не порушуючи наступності ми підхопили естафету від початкової школи та стали учасниками    інноваційного освітнього  проєкту  всеукраїнського рівня за темою «Розроблення та впровадження навчально-методичного забезпечення  для закладів загальною та середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти». І знову ми на передовій освітніх реформ. Коло залучених до проєкту збільшено: це і класні керівники, вчителі-предметники, психолог, адміністрація. І знову викликів чимало: як облаштувати освітній простір, успішно та безболісно здійснити перехід  до середньої ланки, впровадити формувальне оцінювання, працювати без підручників, поринути у світ цифрових технологій і там не втратити емоційної сфери тощо. Далі можна познайомитися з матеріалом ТУТ:

https://kug-online.blogspot.com/2021/11/blog-post_26.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щороку, у другу неділю травня, в Україні відзначають одне із наймиліших і найчуттєвіших свят – День матері.З нагоди цього найсвітлішого дня КЗ «Донецький Палац молоді «Юність» провів конкурс читців "Весь світ починається з мами».Конкурс проходив у чотирьох вікових категоріях серед здобувачів освіти закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти Донецької області. Конкурсанти надали на розгляд членів журі понад 300 конкурсних робіт, в яких з любов’ю та ніжністю декламували вірші про матусю – найдорожчу людину на землі, найкращу, найдобрішій, найяснішу, яка завжди поруч. За підсумками роботи членів журі конкурсу, Макар Жирнов ,учень 2-А класу, посів ІІ місце (кл.керівник Волченко Т.А.),а Мацюра Євгенія отримала ІІІ місце (кл.керівник Алексєєва А.В.).Щиро вітаємо наших талановитих учнів і їх керівників з перемогою.Зичимо їм подальших успіхів, нових перемог і незабутніх радісних емоцій!